Eten en Drinken dat Giftig is voor Honden

Wat voor de mensen heel lekker is kan voor honden heel schadelijk zijn, zorg er dus ook voor dat je hond niet de volgende type voedsel binnenkrijgt. Gebeurt dit wel, waarschuw dan zo snel mogelijk de huisarts.

Chocolade

In chocolade zit theobromine, een stof die erg schadelijk is voor honden, 85 gram pure chocolade kan een hond van boven de 20 kilogram al hevig doen braken, en krijgt een hond meer binnen dan kan dat zelfs fatale gevolgen hebben.
Signalen die de hond afgeeft bij een chocolade vergiftiging zijn braken, diaree, een snelle hartslag, zwaar ademen, trillen, aanvallen en zelfs een coma.
Druiven en rozijnen kunnen bij honden leiden tot acuut nierfalen. Welke stof in de druif dit precies veroorzaakt is nog niet bekend, wel is bekend dat een hoeveel van tussen de 250gram en 1 kilogram fataal kan zijn voor honden.

Uien

De ui en alles uit de ‘ui’ familie is slecht voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes. De schade is cummulatief, dus steeds een beetje is nog slechter dan in een keer heel veel. 600 tot 800 gram ui in een keer, of 150 gram over de loop van een paar dagen kan leiden tot bloedarmoede.

Koffie

De cafeïne in koffie bevat methylxanthine, en stof die receptoren bindt aan het cel oppervlakte, hierdoor kunnen normale verbindingen niet plaatsvinden. De hartslag van de hond kan toenemen of onregelmatig worden.

Alcohol

Alcohol in zijn pure vorm is voor mensen natuurlijk al een vergif, maar voor honden nog veel slechter! Alcohol kan bij honden de hersenen aantasten. Het kan ook schade veroorzaken door de zuurgraad van het bloed te verhogen.

Rauw Varkensvlees

Het eten van rauw varkensvlees door honden kan leiden tot de ziekt van Aujeszky. Een dodelijke ziekte.

Macadamia

Pas op met noten en honden, de Macadamia is het aller giftigst voor honden. Ook pinda’s zijn niet goed voor ze.

Xylitol

Xylitol, een zoetstof die vaak wordt gevonden in suikervrije producten zoals kauwgom en snoep, is zeer giftig voor honden. Het kan een snelle insulineafgifte veroorzaken, wat leidt tot hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel). Symptomen kunnen zijn: braken, lethargie, verlies van coördinatie, toevallen en in ernstige gevallen leverfalen.