Ook voor papagaaien en konijnen is er een verzekering

Voor honden, katten en andere huisdieren is het steeds gebruikelijker om een verzekering af te sluiten. Medische behandelingen voor huisdieren worden steeds geavanceerder, maar brengen ook hogere kosten met zich mee. Een dierenverzekering helpt om deze financiële risico’s af te dekken.

Ook voor andere huisdieren, zoals konijnen en papegaaien, zijn er steeds meer medische ingrepen mogelijk. De zorgpakketten voor deze dieren zijn vergelijkbaar met die voor honden, maar de prijzen zijn doorgaans lager.

Konijnen verzekeren

konijn verzekeren

De kosten voor het verzekeren van een konijn liggen tussen de €5,95 en €16,22. Deze prijs is afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van het konijn en het type zorgpakket dat wordt afgesloten. Er zijn drie mogelijkheden: het Basispakket, het Pluspakket en het Totaalpakket.

Het Basispakket is bedoeld voor mensen die alle medisch noodzakelijke kosten willen verzekeren. De meest voorkomende kwalen, kosten voor diergeneesmiddelen en letsel voortkomend uit ongevallen worden met dit pakket vergoed. Wil je ook preventieve zorg en bijzondere diensten zoals een MRI-scan meeverzekeren, dan kom je terecht bij het Pluspakket. Voor totale financiële zekerheid biedt Figopet (voorheen Petplan) het Totaalpakket aan. Voor actuele prijzen van de konijnenverzekering verwijzen we je door naar de website van Figopet of naar huisdierverzekeringinfo.nl, onze dochterwebsite met informatie over verzekeringen voor alle dieren.

Papegaaien

papegaai verzekering
Ook voor papegaaien is op medisch vlak steeds meer mogelijk. Bedenk goed dat een papegaai makkelijk ouder dan 50 jaar kan worden. Wil je het dier een goed leven geven, dan zou het zomaar kunnen dat je jarenlang medische kosten moet betalen. Gelukkig kun je nu ook papegaaien verzekeren bij Figopet. Ook hier zijn er drie verschillende pakketten beschikbaar. De prijzen van de papegaaienverzekering vind je op de website. Bij Figopet geldt een levenslange premiegarantie, wat betekent dat de prijzen van de premie het hele leven van de papegaai gelijk blijven (mits je de eerste keer een verzekering van 5 jaar afsluit, lees meer op de website van Figopet).